Йдеться, зрозуміло, про заводську упаковку, розпакований шоколад зберігається недовго. Плитковий гіркий шоколад може мати термін придатності 12 місяців, молочний – 6-10 місяців, через молочні жири у складі він псується на повітрі, тому після розпаковування його краще з'їсти якнайшвидше.

Відкритий шоколад важливо завернути назад у фольгу, яка захистить продукт від дії негативних факторів. Не можна розташовувати шоколад поряд з речовинами, що різко пахнуть, і продуктами (наприклад, духами, спеціями). 6) Не можна зберігати шоколад довше за визначений термін. Він має свій термін зберігання.

для продукту без упаковки, що містить добавки – 2 місяці; для упакованого з добавками – 3 місяці; для невпакованого без добавок – 4 місяці; для шоколаду у заводській упаковці, що не містить добавок – 6 місяців.