Як уже говорилося, цілий кавун може залишатися свіжим та смачним до трьох місяців. Якщо ви вирішили побалувати себе цим продуктом на Новий рік, вам потрібно дотриматися всіх умов правильного зберігання кавуна.

3 місяців Зберігання кавуна в цілому вигляді Кавун може лежати аж до 2-3 місяців, за дотримання оптимальних для нього умов: Вибирайте ягоду дуже уважно: шкірка повинна бути цілою, на поверхні не повинно бути вм'ятин і тріщин. Пізньостиглі кавуни з товстою шкіркою здатні утримуватися тривалий час.

Головне правило, яке повинні пам'ятати все: краще все-таки купувати кавун такий за величиною, який ви зможете з'їсти за один раз. На жаль, розрізаний кавун довго зберігати не можна. Зокрема, термін зберігання стиглої ягоди — до 2 діб у холодильнику.

4 місяці Термін зберігання кавунів може перевищити 3 – 4 місяці за дотримання умов, про які було зазначено вище. А якщо тримати їх за кімнатної температури зберігання складе трохи більше 1 – 2 місяців. Плоди, що мають ушкодження, зберігаються від тижня до трьох.