Тим часом фахівці рекомендують є морепродукти 1-2 рази на тиждень (риба сюди не входить, мова про решту морської живності). Іншими словами, з 14 обідів-вечерів на тиждень 2 повинні містити страви з креветок, кальмарів, гребінців та інших морських жителів.
Риба та морепродукти давно вважаються важливою складовою повноцінного раціону харчування. Медики рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень. На думку, такої кількості цілком достатньо для середньостатистичного організму (при цьому ризик отруєння ртуттю зведений до мінімуму).
10 самих корисних морепродуктів!
- Дикий лосось
- Устриці
- Мідії
- Камчатський краб
- Атлантичний та далекосхідний кальмар
- Тихоокеанські сардини
- Довгоперий тунець
- Дикі креветки