Норма вживання печінки тріски Безпечна кількість продукту для здорової людини 30-40 грамів на день. Безпечна кількість продукту для здорової людини – 30-40 грамів на день. Добова норма ОМЕГА-3 жирних кислот міститься у 25 грамах делікатесу, а денне дозування вітаміну D – у 10 грамах.

З'їдати за один раз банку печінки тріски одній людині не рекомендується, тому що це може викликати негативні наслідки, особливо у людей з порушеннями роботи печінки та жовчного міхура, оскільки для правильного розщеплення жирів, якими багата печінка тріски, необхідна жовч.

Печінка тріски: кому протипоказаний продукт

  • індивідуальної нестерпності;
  • перенасичення організму вітаміном D та кальцієм;
  • зниженому артеріальному тиску;
  • прийом медикаментів, що розріджують кров;
  • серйозних порушеннях у роботі шлунка та печінки – організм не зможе переварити жирну їжу;

Печінка тріски краще їсти з різними вуглеводними продуктами: цільнозерновим хлібом, крупами, картоплею. До печінки тріски часто подають овочі та зелень – так до корисних жирів додасться ще й клітковина. Якщо ви готуєте салат з печінкою тріскиНе заправляйте його майонезом, вийде занадто жирно.