Тунець можна їсти не рідше одного разу на тиждень в рамках здорового харчування разом з овочами та невеликою кількістю крохмалистих вуглеводів, таких як хліб, картопля, рис або макарони.30 Jan 2022

Високо цінується за поживність. Тунця використовують у їжу з давніх часів і донині. Широко використовується і в європейській та в азіатській кухнях. Його їдять сирим у вигляді карпаччо – вишуканої закуски з тонко нарізаного м'яса, збризканого оливковою олією та лимонним соком.

Як запевняють іспанські лікарі, нові правила допоможуть знизити ризики отруєння ртуттю. У групі ризику знаходяться вагітні жінки та діти. Ртуть – небезпечні отрута, основна мета якого – мозок і нервова система.

Зміст ртуті у рибі залежить від виду та розміру. Загалом великі види, зокрема великоокий та альбакор, мають високу концентрацію ртуті, дрібні – менша кількість. ⁣ Найбільш небезпечним є великий тунець, який зазвичай не використовують у консервах, а реалізують лише як філе.