Норма споживання макадамії становить 30–40 г на дорослу людину на день, тобто 10 горішків без шкаралупи.

Відповідає за насичення у разі білок, що міститься у горіху, тоді як жири перетворюються на енергію. Є макадамія потрібно в міру, не варто вживати горіх жменями – це призведе лише до набору ваги.

Особливо багато у складі вітаміну Е та вітамінів групи В, а також калію та кальцію. Незважаючи на високу калорійність (700 ккал на 100 г) Макадамія допомагає запобігти розвитку захворювань серцево-судинної системи, оскільки вона здатна виводити з організму зайвий холестерин.

Через те, що шкаралупа Макадамії дуже міцна і її просто так не розколоти, спеціальною машиною робить проріз у шкаралупі для зручності розкриття горіха.