Відповідь на запитання "Скільки зберігається чай?" 10-15 хвилин після заварювання. Звичайно, можна випити настій і через 4–5 годин, але це буде вже «не те пальто»: смак і аромат безповоротно втрачено, а головне – зруйновано десятки активних речовин, які так корисні для організму.

З моменту заварювання чаю запускається і таймер із його терміном придатності. Чай придатний для вживання та корисний наступні 15-20 хвилин. А вчорашній напій слід вилити і не пити у жодному разі — він перетворюється на первинний бульйон.

Вчорашній чай Фахівці не рекомендують пити вчорашній напій, так як він є ідеальним живильним середовищем для бактерій. Настоявся чай багатий кислотами та фтором, які допомагають при запаленні порожнини рота.

Нещодавно китайські вчені оприлюднили інформацію, що у чорному чаї вже через 15 хвилин після заварювання починають виділятися шкідливі речовини, а вранці напій. стає токсичним.