Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, оскільки оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C, щоб зберегти рибу та морепродукти. З цієї причини у звичайних холодильниках риба залишатиметься свіжою, відповідно її можна буде зберігати тільки протягом одного дня.

У свіжому вигляді вона може лежати в холодильнику, не зіпсувавшись, добу. В іншому випадку будуть потрібні інші способи зберігання. І найнадійнішим є заморожування.

Без охолодження свіжа риба псується через кілька годин при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, що пролежала кілька днів, не рекомендується.

Якщо почистити луску, видалити голову і начинки, промити тушку під проточною водою, потім просушити і покласти в сухий посуд, щільно закривши харчовою плівкою – вона пролежить дві доби. Приблизно стільки залишаються свіжими страви з морепродуктів: запіканки, котлети, пироги, супи, салати.