Тривалість наполягання сусла на меззі визначається характером вина, яке потрібно отримати. Наполягання без підброджування зазвичай проводять протягом 24-36 год, з підброджуванням – 3-8 діб з урахуванням вимог технології, температурних умов та режиму сульфітації.

Саме з них у сусло переходять природні барвники, таніни та інші речовини. Тривалість витримки на меззі може становити від пари-трійки доби до 3-4 тижнів – на розсуд винороба. Якщо перетримати вино на меззі, Воно вийде зайво жорстким, в'язким і навіть, можливо, гіркуватим.

Можна без шкоди для якості вина витримувати його в чані не більше 5-6 днів і, принаймні, не понад 8 днів, хоча б тільки для того, щоб зменшити втрати спирту, які неминуче відбуваються у відкритих чанах.

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65-ти днів.