Відповідь на запитання "Скільки зберігається чай?" 10-15 хвилин після заварювання. Звичайно, можна випити настій і через 4–5 годин, але це буде вже «не те пальто»: смак і аромат безповоротно втрачено, а головне – зруйновано десятки активних речовин, які так корисні для організму.

Якщо після вживання залишається заварка, То її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12:00. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров'ям та утилізувати її.

З моменту заварювання чаю запускається і таймер із його терміном придатності. Чай придатний для вживання та корисний наступні 15-20 хвилин. А вчорашній напій слід вилити і не пити у жодному разі — він перетворюється на первинний бульйон.

Нещодавно китайські вчені оприлюднили інформацію, що у чорному чаї вже через 15 хвилин після заварювання починають виділятися шкідливі речовини, а вранці напій. стає токсичним.