Червону ікру зберігають і в холодильнику, і морозилці. За дотримання низки умов частування збереже свої властивості до року — стільки зберігаються консерви та заморожена ікра. У пластикових контейнерах без повітря продукт зберігається до шести місяців, А у відкритій бляшанці – всього добу.

У пластикової тарі з герметично закритою кришкою ікру допускається зберігати трохи більше 3-х тижнів. Якщо ви купили развесную ікру, то в домашніх умовах вона зберігається трохи більше тижня. При покупці необхідно переконатись у свіжості такого продукту.

На жаль, навіть при самому делікатному зберіганні червона ікра не може зберігатися в пластиковий контейнер вічно. Просто в посуді з її кришкою можна зберігати не більше 2 діб. Якщо ж підготувати контейнер (обробка соляним розчином або олією), то вже термін зберігання становитиме від одного до 4 тижнів.

Терміни зберігання у бляшаній банці: 9 місяців при -18 градусах (у морозилці); 2,5 місяці при -5 (спеціальний відділ у домашньому холодильнику); 10 діб за температури +4 (звичайний холодильник).