Отже, абсолютна більшість банок-закаток може зберігатися протягом 3-4 роки. Після виходу цього терміну вживати вміст таких консервів настійно не рекомендується. У кращому випадку вони просто зіпсуються.

Оптимальний температурний режим від +2 до +18 ° С у приміщенні без сонячних променів. Термін зберігання – не більше 3-х років. Що ще слід враховувати при зберіганні домашньої консервації?

Абсолютна більшість банок-закаток може зберігатися протягом 3-4 років Після закінчення цього терміну вживати вміст таких консервів не рекомендується. При цьому важливо знати та пам'ятати про два але. З різних причин закочування може зіпсуватися раніше терміну навіть у перший рік.

Ідеальна температура для зберігання домашніх заготівель – від 0 ° С до 15 ° С при відносній вологості повітря 75%. Добре простерилізовані, консерви у герметичній тарі можуть зберігатися при кімнатній температурі, але все ж таки краще зберігати їх у прохолодному місці (до 15 ° С).