Скільки можна зберігати лікери, наливки (настойки)? Якщо немає молока, яєць та інших продуктів, що швидко псуються, настоянки та лікери можна зберігати 3-5 років у захищеному від прямих сонячних променів місці у герметичній скляній тарі бажано у прохолодному місці. Напої не втрачають смаку, а деякі стають навіть кращими.Feb 17, 2016

наливки – 3-6 місяців; пунші – 6 місяців; настоянки солодкі та напівсолодкі – 6 місяців; гіркі настоянки – 8 місяців.

Настоянки зберігаються в темному місці, вдалині від сонячних променів. Настоянки солодкі, напівсолодкі слабо градусні та аперитиви ГОСТ 4827-70, 7190-71 повинні зберігатися у приміщеннях що виключають пряму дію сонячних променів при температурі від + 10 до + 20 та відносній вологості не вище 85 %.

Тривалість наполягання коливається від 2 до 6 тижнів, за необхідності час наполягання можна скоротити до 7—10 днів рахунок підвищення температури до 50—60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об.