Зберігайте всі крупи далеко від продуктів із сильним ароматом, наприклад, кави. Неприпустимо зберігати гречку тривалий час у холодильнику там умови для крупи зовсім не підходять. Також уникайте постійного потрапляння сонячного світла на крупу, так греча дуже швидко зіпсується і при варінні буде відчуватися прогірклий смак.

Відразу скажу, що вся готова каша піддається заморожуванню. Приготовлена ​​на молоці чи воді, солона чи солодка – заморозити можна кожну їх. Температура для всіх видів каш – мінус 18 градусів і нижче.

Можна, можливо чи їсти гречку часто? Як таких протипоказань немає, оскільки цей продукт дуже корисний, зокрема до роботи кишечника. У 100 г сирий гречки міститься 330 ккал, білки – 12,6 г, жири – 3,3 г, вуглеводи – 57,1 г, харчові волокна – 11,3 г.