У холодильнику при температурі до +4°С готова суміш може зберігатися протягом 30 годин.

Готові суміші повинні зберігатися у холодильнику не більше 12 годин, при кімнатній температурі – не більше години. Розігрівати їх слід на водяній бані, а не у НВЧ-печі (особливо суміші, що містять живі біфідо-і молочнокислі бактерії, тому що при цьому вони гинуть).

Розводити молочну суміш потрібно безпосередньо перед годуванням. У виняткових випадках можна, можливо близько години зберігати розведену суміш при кімнатній температурі та 3-4 години – у холодильнику.

Часто виробники молочних сумішей не рекомендують зберігати готову суміш, так як вже за два години після приготування руйнуються багато корисних речовин і змінюються смакові якості продукту.