Термін придатності сушених мухоморів Після заготівлі ми зберігаємо мухомори не більше одного року. Найоптимальніший термін зберігання до року, далі немає сенсу їх зберігати, тому що корисні властивості мухоморів зникають.

Зберігати мухомори можна при кімнатній температурі, але абсолютно сухому кліматі, оскільки волога призведе до загнивання гриба. У цей час вживати гриб не бажано, оскільки «на вході» буде можлива нудота, залежно від прийнятої дози – різна за силою та інтенсивністю.

Кришка повинна щільно закриватися та не пропускати повітря. Зазначимо, що сушені мухомори, які набралися вологи, стають непридатними для подальшого використання. Зберігати сушені гриби в холодильнику не рекомендується.

Весь процес може тривати 20-30 годин (залежно від від рівня вологості довкілля). Готові мухомори слід зберігати у скляному глеку під щільною кришкою протягом кількох місяців.