ромашки склянкою окропу, наполягати 10 хвилин|мінути|, процідити. Зберігати у холодильнику не довше 2-3 днів.
Готовий настій можна зберігати 1-2 дні на столі за кімнатної температури. У холодильнику термін його зберігання збільшується до 3 днів.
Готовий настій зберігати у холодильнику не більше 2 діб. Тривалість прийому – 1 місяць. 2. Для полоскання ротової порожнини: 1 фільтр-пакет залити 1 склянкою води (200-250 мл) і підігріти на водяній бані (не більше 10 хвилин), потім слід остудити і процідити.
Підбиваючи підсумки, можна, можливо сказати, що ромашковий чай або ромашку аптечну можна пити щодня, якщо тільки по одному чайному кухлі (приблизно до 300 мл). Якщо ж ви вживаєте цей напій у великих обсягах, необхідно робити тижневе (7 днів) переривання.