Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження у холодильнику становить до 10-14 днів, у кімнатних умовах при збереженні прохолоди – чотири доби. Можна використовувати морозилку, але в цьому випадку консистенція та смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, але користі від неї буде мало.

Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. При температурі -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – До 30 діб. Якщо зменшити температуру в камері до -35 градусів, то термін зберігання збільшиться до 2 місяців.

Як зрозуміти, що зіпсувалася риба

  • наявність липкого шару. Він з'являється тільки на свіжій тушці, коли вона починає псуватися;
  • поява різкого неприємного запаху. Він виникає як у свіжому м'ясі, так у копченому та солоному. …
  • утворення плям молочного кольору. …
  • жовті зябра та каламутні очі. …
  • поява слизу при натисканні.

Риба холодного копчення зберігається довше, оскільки «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб, при температурі від 0 до -5 ° C до 2 місяців.