Варена. Зберігається тільки в холодильнику, до 5-7 днів в упаковці, а якщо її розрізали – не більше трьох діб.20 Sept 2021

7.4 Термін придатності шинки встановлює виробник. 7.5 Рекомендований термін придатності шинки у натуральній (кишковій), целюлозній оболонці, штучній білковій оболонці – не більше 3 діб. 7.6 Рекомендований термін придатності шинки у поліамідній бар'єрній оболонці – не більше 20 діб.

Приготовлену шинку можна зберігати у холодильнику один тиждень.

Шинку і ковбасу найкраще зберігати загорнутими саме в папір, який поглинатиме їх вологу. Тоді вони не пліснявітимуть і, відповідно, не стануть благодатним ґрунтом для розвитку шкідливих для здоров'я бактерій. Тому відразу після покупки слід магазинну плівку прибрати та запакувати продукт у папір.