Класичні здобні паски при правильному зберіганні не псуються і засихають приблизно 7–10 днів. Вироби на сирному тесті більш вологі, тому термін придатності в них менше. Таку випічку відразу після остигання треба тримати в холодильнику, але навіть у цьому випадку рекомендується з'їдати її протягом 3 днів.23 Apr 2022

Охололий паска треба прибрати в прохолодне місце подалі від сонячного проміння, попередньо прикривши його рушником. Якщо Ви плануєте зберігати паски довше 4 днів, то їх можна покласти в поліетиленові пакети або обгорнути рушником, а потім прибрати в емальовану каструлю. При такому зберіганні вони черствіють повільніше.

Заморожувати можна як паску Цілком, так і його шматочки. Докладніше розповім і покажу у статті. Паска чудово заморожується і розморожується без втрати смаку, аромату та пористої структури. Заморожувати можна і паски, у складі яких є ізюм, мак, цукати, горіхи, сир і т.д.

Зберігання паски Паски з відносно натуральним складом можуть зберігатися до 15 діб, для деяких виробів з оригінальною рецептурою термін придатності може становити до 40 діб. Термін придатності паски значно більше, ніж у звичайного хліба, зазначають експерти.