У холодильнику Стандартний час безпечного перебування продукту у спільній камері – 5 діб. Вказана тривалість стосується малосольної риби. Середньосолений продукт зберігається протягом 2-х тижнів, а при поміщенні риби в концентрований соляний розчин термін придатності збільшується до місяця.

Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солена риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць. Заморожування солоною риби також припустимо, у цьому випадку термін зберігання збільшується до 2-4 місяців.

Запах риби. Варто понюхати продукт. Якщо від нього йде аміачний, рибний, їдкий аромат, тоді вона зіпсована.

Якщо упаковка розкрита, максимальна тривалість зберігання складає 10 днів. На питання, скільки можна, можливо зберігати солону продукцію домашнього виготовлення відповісти не вдасться. Це залежить від способу приготування. У середньому слабосолона лосось домашнього посолу зберігається не більше 2 тижнів.