Яблучний фреш Напій з яблук зберігають все 4 години у холодному місці. У цьому продукті дуже швидко руйнуються вітаміни, швидко змінюються смакові якості. Для продовження терміну зберігання до 60 хвилин у напій капають лимонний сік.

Свіжовичавлений сік (Фреш) зберігається недовго. Краще випити сік відразу або протягом години після приготування, зберігши його в чистому посуді із щільно закритою кришкою, у сухому прохолодному місці. Для цього відмінно підійдуть скляні банки або пляшки різного об'єму (від 0,3 літрів до 1 літра) з кришками, що загвинчуються.

Як зберігати свіжий сік? Сік із звичайної центрифужної соковижималки краще випивати відразу, а соки холодного віджиму зберігають усі корисні речовини до 72 годин. Головне, тримати його в холодильнику у закритій скляній тарі.

Свіжий яблучний сік через підвищений вміст кислот рекомендується пити через трубочку, не так на голодний шлунок і трохи більше трьох склянок на тиждень. Про це Агентству міських новин "Москва" повідомила головний позаштатний спеціаліст дієтолог столичного департаменту охорони здоров'я Антоніна Стародубова.