Відразу після придбання рибу слід відправити в холодильник. Якщо з якоїсь причини такої можливості немає, то через 2 години її обов'язково потрібно помістити в прохолодне місце. Свіжа сьомга може зберігатися не довше, ніж 10 діб за умови, що показники градусника коливатимуться в межах від 0 до 2 °С.Jan 25, 2021

Якщо лосось, який ви приготували, випромінює неприємний запах, тоді викидайте його, він зіпсувався. У страви завжди має бути приємний та слабкий аромат; Липкість. Якщо текстура залишків лосося буде слизькою та липкою, тоді це говорить про зіпсованість риби.

Охолоджений морепродукт на верхній поличці холодильника допустимо зберігати не більше 5 діб. Бажано приготувати рибу раніше за цей термін. Зберігати солону чи копчену рибу в герметичній упаковці допустимо протягом всього терміну придатності.

Розміщення солоної риби в морозильній камері за температури до -8 градусів дозволяє продовжити термін зберігання до півтора місяця. Якщо продукт упакований у вакуумні пакети, а температурний режим налаштований на -8 і нижче градусів, свіжість солоної риби зберігається протягом півтора-двох місяців.