Так, наприклад, приготовлена ​​їжа повинна зберігатися в холодильнику у герметичному контейнері максимум 4-5 днів. Залишати її за кімнатної температури більш ніж на чотири години ризиковано.Feb 14, 2013

Варені м'ясо, овочі, тушковане м'ясо та риба можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Смажена риба може пролежати лише 2 дні у герметичній коробці. М'ясо, як правило, зберігається в середньому 3 дні.

Курка, індичка та інший птах може зберігатися в холодильнику всього 1–2 дні у сирому вигляді та 3–4 — у приготованому. Свинина, яловичина та інше сире червоне м'ясо проживе в холодильнику цілих 5 днів. А ось після приготування не рекомендується зберігати його понад 4 доби.

Термін зберігання приготованого м'яса в холодильнику та при кімнатній температурі

М'ясоТермін у холодильникуТермін при кімнатній температурі
Смаженого48 годин.До 48 години.
Запеченого48 годин.До 48 години.
ТушеногоДо 48 години.24 години.
Копченого120 годин.Протягом 36 годин.