Так, наприклад, приготовлена їжа повинна зберігатися в холодильнику у герметичному контейнері максимум 4-5 днів. Залишати її за кімнатної температури більш ніж на чотири години ризиковано.Feb 14, 2013
Варені м'ясо, овочі, тушковане м'ясо та риба можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Смажена риба може пролежати лише 2 дні у герметичній коробці. М'ясо, як правило, зберігається в середньому 3 дні.
Курка, індичка та інший птах може зберігатися в холодильнику всього 1–2 дні у сирому вигляді та 3–4 — у приготованому. Свинина, яловичина та інше сире червоне м'ясо проживе в холодильнику цілих 5 днів. А ось після приготування не рекомендується зберігати його понад 4 доби.
Термін зберігання приготованого м'яса в холодильнику та при кімнатній температурі
М'ясо | Термін у холодильнику | Термін при кімнатній температурі |
---|---|---|
Смаженого | 48 годин. | До 48 години. |
Запеченого | 48 годин. | До 48 години. |
Тушеного | До 48 години. | 24 години. |
Копченого | 120 годин. | Протягом 36 годин. |