Це стосується не лише складу та органолептичних властивостей, а й особливостей зберігання. Зазвичай у такого продукту, як сир із пліснявою, максимально допустимий термін зберігання в холодильнику становить до 60 діб. Це пов'язано з тим, що навіть за зниженої температури в продукті продовжуються процеси дозрівання.
Не рекомендується зберігати сир із пліснявою при кімнатній температурі більше чотирьох годин, особливо після того, як упаковка була відкрита. Правильно упакований сир, Котрий зберігається у холодильнику, повинен залишатися їстівним протягом двох тижнів.
Якщо у блакитному сирі видніються яскраві плями червоної чи чорної цвілі, отже такий сир зіпсований і є його ні у жодному разі не можна. Крім цвілі також необхідно звертати увагу на колір так званого сирного тіла. Колір може бути від світло-кремового до світло-жовтого, але має бути обов'язково однорідним.
5 днів Термін зберігання сиру після розкриття упаковки менше, становить 5 днів, незалежно від того, яка це розфасовка – розрізаний або натертий, запечатаний у полімерну плівку, вакуумну упаковку. На складі продукт зазвичай зберігається терміном трохи більше 1-2 місяців за умов максимально наближених до виробничим.