Щоб як можна довше зберегти помідори, їх знімають недозрілими, прямо з плодоніжками, складають у ящик і засипають сухою тирсою або піском. Можна, можливо кожен плід загорнути в папір, розкласти по ящиках і поставити у прохолодне місце. Періодично овочі потрібно оглядати, викидаючи загнивальні.

Огірки, помідори, яблука, капусту, зелень та інші фрукти та овочі можна зберігати також без холодильника. Потрібно лише виділити для зберігання темне та прохолодне місце, щоб промені сонця не падали на них. А ось моркву та буряк краще покласти в ящики з піском.

При температурі нижче 3°С овочі зберігаються близько 10 діб, а у вакуумі – до 50 діб. Температура нижче -18 ° С дозволяє плодам залишатися готовими до вживання до 8-10 місяців, а при використанні вакуумної упаковки у морозильній камері термін придатності можна збільшити до 2 років.