За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується у кілька разів. Mar 26, 2018

12 годин Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розтину упаковки повинні бути з'їдені протягом 12 годин. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме у холодильнику, а не на плиті чи столі.

У холодильнику будь-які види ковбаси найкраще зберігають свої властивості при температурі не нижче за нуль і не вище восьми градусів. Щоб «варінка» не сохла і не мокла, краще загортайте її «в контакт». Це дозволить довше зберігати її в первозданному вигляді і насолоджуватися вранці бутербродами, а не пускати ковбасу на яєчню.

Після розтину продукт слід застосувати для харчування протягом двох, максимум трьох тижнів. Якщо ковбасний виріб у вакуумі, його можна зберігати довго, згідно з часом, зазначеним на етикетці (домашній продукт зберігається близько місяця).