Білий мелений перець 5 г. мелений мускатний горіх – 5 г.

Мускатний горіх має дуже яскравий і сильний аромат, перебиваючи слабші запахи, а у великих кількостях шкодить здоров'ю, тому рекомендована доза використання спеції на одну порцію — не більше 0,1 г. Додавати мускатний горіх у блюдо слід наприкінці варіння, інакше воно набуває гіркуватого відтінку.

Мускатний горіх здатний надати домашньої ковбасі найтонший, солодкуватий, насичений смак. Чебрець (чебрець) – володар пряного гострого смаку з кминово-анісовим запахом.

Його додають у пироги, тістечка, кекси, торти, печиво. Підходить він і до гарячих страв. Горіх добре поєднується з м'ясом усіх видів, птицею, рибою, овочами, рисом, грибами. Їм також приправляють салати, соуси, коктейлі, алкогольні напої.