Згідно з рекомендаціями Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (European Food Safety Authority) вживання до 3 насіння невеликих абрикосових кісточок або 1 великий є безпечним, в той час як 1 маленьке ядро може бути токсичним для дитини до 5 років.
Дроблені ядра абрикоса додають у варення, джеми, компоти, десерти та морозиво, а також у солодку випічку. Абрикосові кісточки у невеликій кількості можна є сирими, але краще вживати термічно оброблені ядра.
Своїм зовнішнім виглядом та смаком вони нагадують мигдаль. Однак у Росспоживнагляді попереджають: ядра абрикоса можуть спричинити важке отруєння. Усьому виною амігдалін, що міститься в них, після вживання в їжу він стає ціанідом, то є синильною кислотою.
Навіть у здорових людей абрикоси здатні викликати діарею чи бродіння. Якщо їх з'їсти більше, ніж слід, буде ефект як від проносного, зазначає дієтолог. Денна норма – до 200-300 грамів в день. За такої кількості абрикосів не можна є інші фрукти та ягоди.