Якщо є її занадто багато, може зрости ризик алергії на інші продукти. У великій кількості вона здатна спричинити розлад шлунка. Квашену капусту не рекомендується вживати людям із підвищеним тиском, запаленнями шлунка в період загострення та виразкою, при ниркових патологіях.
При багатьох захворюваннях квашена капуста завдяки корисним властивостям допоможе покращити стан здоров'я. Вона рекомендована людям, які страждають на астму, анемію, авітаміноз, серцево-судинні патології, закрепи, дисбактеріоз, геморой, гастрит зі зниженою кислотністю, холецистит, подагру.
– Квашена капуста поєднується зі свіжою капустою, картоплею та рисом, ідеально підходить до грибів та м'яса. З неї непогано готувати перші страви – борщ, борщ. Рекомендується гасити, смажити, додавати в начинку для пиріжків, драники та салати, – рекомендує дієтолог.