"Припустимо з'їдати 20–30 грамів сиру, якщо він йде як добавка до основної страви, і не більше 50 грамів, якщо це окремий перекус", – зазначає лікар антивікової медицини, нутриціолог Айгуль Фазлиєва. Dec 7, 2021

Підвищує тиск Не секрет, що більшість сортів сиру досить солоні. А надмірне споживання солі підвищує кров'яний тиск, збільшує навантаження на серце та судини, скорочує життя. Так що, якщо ви вирішили поласувати сиром, варто зменшити кількість інших солоних продуктів у своєму меню.

Добова норма, на думку дієтологів, — 25 грамів: це дві невеликі скибочки До того ж сир – Калорійний продукт, в якому до купи ще й сіль.

Лікар-дієтолог рекомендує не зловживати сиром. Проте 30 г сиру щодня не завдадуть шкоди здоров'ю, якщо у людини немає проблем із серцем, холестерином, набряклістю. За даних проблем кількість сиру краще обмежити, не є більше 2 разів на тиждень.