Еспресо як основа основ На одну порцію класичного еспресо йде 25–35 мл води та 7–10 г меленої кави.Jul 11, 2017

У приготуванні кави еспресо на класичних кофемашинах важливу роль відіграє людина, яка готує каву баріста. Класичний еспресо зазвичай має обсяг 25-35 мл і подається в чашці демітасі на 60 або 70 мл. Подвійний еспресо, що готується з 14-18 грамів кави, має об'єм 60 мл.

Як правило, еспресо готується за 23–30 секунд від моменту включення помпи до її вимкнення. Вага готового напою повинна бути приблизно в 1,8-2,2 рази більша, ніж дозування. Тобто якщо ви використовуєте дозування меленої кави 18 грам, зразкова вага подвійної еспресо має бути 32-40 грам.

Кава живе всього 30-40 секунд після помелу та приготування, потім вмирає: губляться корисні властивості, кавові олії, згасають смакові якості. Якщо налити напій у холодний посуд, він гине в першу ж секунду і буде гірким. Тому чим товстіший матеріал, з якого виготовлений кухоль, тим краще.