125 мл – практично загальноприйнята норма для ігристих вин. Щодо тихих, то все залишається на розсуд ресторану та його власників. У США прийнято робити порції п'ять рідких унцій, тобто по 150 мл, але зрідка і по шість. У Європі зазвичай дотримуються норми в 150 мл, хоча бувають місцеві особливості.
125 мл Правильний келих для вина повинен бути злегка звужений догори (що дозволяє концентруватися аромату та краще його відчувати), бути з прозорого скла або кришталю і бажано з об'ємом не менше 300-350 мл ( зазвичай у келих наливають 100-125 мл вина, і бажано, щоб це становило не більше 1/3 келихи).
180 мл Стандартний об'єм бокалів під червоне вино — 140-180 мл. Є кілька їхніх видів: «Бургундія». Це келих з кулястою чашею та тонким обідком.
Наповнювати келихи вином можна лише після схвалення гостя. Келих обов'язково повинен стояти на столі, у жодному разі його не тримають на вазі. Шийка в момент наповнення келихи розташовується за 15-20 см від його краю.