В крайньому випадку можна обмежитися одним промиванням, щоб змити все зайве. Щоб рис зварився швидше, його можна замочити на 30-60 хвилин. Тоді час приготування скоротиться майже вдвічі.
Правила варіння Більше Мал перемішувати не потрібно, інакше зерна зламаються, виділять крохмаль і Мал злипнеться. Після того як Мал буде знято з вогню, потрібно злити надлишки води, якщо вони є, і накрити Мал кришкою. Так він має постояти хвилин 10-15.
Накрийте посуд і варіть крупу на повільному вогні, поки рідина не випарується. Періодично куштуйте страву, визначаючи ступінь готовності, при необхідності слід додати води. Потім залиште Мал під кришкою на 15 хвилин та ні у якому разі не заглядайте – крупа абсорбує зайву воду і не перетравиться.
Доведіть воду до кипіння, після чого крупу необхідно варити на слабкому вогні із закритою кришкою. Якщо переживаєте, що Мал може злипатися, додайте трохи олії.