Всім любителям даного типу продукту слід запам'ятати, що свіжість вареної ковбаси за температури до 8 градусів зберігається протягом 4 днів. Варено-копчена годиться для вживання при зберіганні до 14 днів за таких самих умов.

4 місяці За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких минув термін придатності, заборонено.

Після розкриття упаковки сири можуть зберігатися від 72 годин до 5 днів. Варені ковбаси зберігаються близько 24 годин, а копчені ковбаси можуть зберігатися до трьох тижнів.

Для копченої та в'яленої він становить 3-4 місяці, а для вареної — не понад 30 днів.