Пастеризоване пиво зберігається від 6 до 12 місяців. Живе – 8 днів. Неосвітлене – 3 доби. Нефільтроване освітлене пиво – від 5 до 7 днів.Nov 29, 2022

Розливне пиво краще пити відразу, а не закуповувати про запас. Якщо кришка щільно загвинчена через хвилину після наповнення пляшки (тобто встиг вийти атмосферне повітря), то розливне пиво зберігається у пластиковій пляшці у холодильнику до 3-х діб.

Наприклад, каламутність, запах яблук чи сірководню, аромат «водопровідної води», оцтовий чи кисломолочний смак, завись «пластівцями» в келиху — ознаки того, що на якійсь із стадій (виробництво, зберігання, транспортування чи подача) пиво зіпсувалося.

Термін придатності живого пива залежить від фортеці. У закритому вигляді становить 7-10 днів. Після розливу у склянки скорочується до 3 годин. У закритих кегах можливе зберігання до 6 місяців згідно з інструкцією від виробника.