Нікотін — алколоїд, що міститься в рослинах сімейства пасльонових, — каже Ірина Торопигіна. — Це баклажани, томати, картопля, перець.

Особливо багато цієї речовини міститься в рослинах сімейства пасльонових.

  • Помідори та томати: Важко повірити, але звичні нам помідори містять невеликі кількості нікотину – Від 7.1 до 7.3 нг/р. …
  • Картопля: У цьому овочі міститься алкалоїд нікотину, відомий під найменуванням соланін – головним чином, у шкірці.

Нікотин (від лат. Nicotiána – тютюн) – токсичний алкалоїд піридинового ряду, що міститься в рослинах сімейства пасльонових (Solanaceae), переважно в листі та стеблах тютюну (концентрація в сухому від 0,3 до 5 % за масою), махорки (2-14 % ), у менших кількостях – у томатах, картоплі, баклажанах, зеленому перці.