У помиті (миючим засобом) банки укладаємо невеликий шматочок лаврушки та 3-5 горошин перцю, закладаємо солоне та добре перемішане з нітритною сіллю (в мене на 1 кг м'яса – 10гр нітритки + 10гр звичайної солі) м'ясо по плічка, закриваємо закручують кришками.

За існуючими правилами в країнах Європейського Союзу — допускається внесення не більше 150 мг нітриту натрію на 1 кг м'яса (що відповідає 15 г NaNO2 на 100 кг несолоної сировини) тобто в перерахунку на нітритну сіль (0,5-0,6%) – не більше 2,5 кг на 100 кг м'яса.

Рецепт «Домашня тушонка»: М'ясо посолити (з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 кг м'яса), поперчити до смаку, добре перемішати.