Найближчий аналог нашої горілки у Німеччині називається шнапс. Він також продукт дистиляції, тільки не зернової, а плодово-ягідної сировини. Однак набагато суттєвіше інше: від класичної горілки шнапс відрізняється своїм смаком та ароматом.

Скільки градусів у шнапсі? Шнапси належать до категорії міцних спиртних напоїв. Вміст спирту в алкоголі, приготовленому традиційною технологією, коливається не більше 38-40 % про.

Шнапс часто порівнюють з самогоном. Але, в відмінність від останнього, він має насичений і яскраво виражений злаковий або фруктовий смак. За міцністю – 40–43% – Schnaps майже не поступається текілі чи угорській горілці палинці. Деякі сорти напою містять менше ніж 30% алкоголю.