Адже згідно з ГОСТом термін зберігання великої риби, охолодженої при температурі 0…–2 °С, залежно від кварталу складає всього 10-12 діб.
2 днів Без охолодження свіжа риба псується за кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1–2 днів. Заморожувати рибу, що пролежала кілька днів, не рекомендується. Охолоджена риба зберігається при температурі від 0 до -2°C у спеціальних «відділах свіжості» холодильника або обкладена льодом.
одного дня Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, оскільки оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C, щоб зберегти риби та морепродуктів. З цієї причини у звичайних холодильниках риба буде залишатися свіжою день, відповідно її можна буде зберігати лише протягом одного дня.
Термін зберігання замороженої в холодильнику риби
Продукт | t пов., °C | Термін зберігання риби |
---|---|---|
Риба гарячого копчення заморожена | від +2 до -2 | не більше 72 год. |
від -10 до -12 | 21 добу. | |
-18 | 30 діб | |
Риба холодного копчення, баличні вироби | від 0 до +4 | 3 добу. |