Більше всього його в смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука. Їжте їх щодня, а взимку ще й апельсини.

Особливо багаті на пектин яблука, банани, груші, персики та цитрусові. Якщо це можливо, їжте фрукти зі шкіркою, тому що в ній найбільша концентрація пектину. Пийте натуральні фруктові соки. Натуральні соки (особливо з м'якоттю) містять багато пектинутому постарайтеся включати їх у свій раціон.

Пектини можна знайти в морозиві, зефірі, желе, пастилі, джемах, майонезі, кетчупі, сирі, мармеладі, йогурті. Увага! Важливо вживати пектин у кількості трохи більше 3-4 грамів. При отруєнні важкими металами це дозування можна підвищити.