— Найбільше його у смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука.
У природному вигляді пектин можна зустріти в яблуках, сливах, грушах, гарбузі, буряках, баклажанах, хурмі, цитрусових, фруктових та овочевих соках. У доданому вигляді пектин міститься в таких продуктах, як желе, джем, мармелад, кисіль, деяких солодощах (зефір, пастила).
Вміст пектину в ягодах та фруктах
Продукти | Зміст пектинових речовин у % на 100 грн. |
---|---|
Суниця | 0,7 |
Журавлина | 0,7 |
Аґрус | 0,7 |
Персик | 0,7 |
•26 Sept 2019