Їм насичена не лише їстівна м'якоть, а й шкірка. Друге місце посідають яблука та груші. До речі, у печених плодах пектину більшеніж у свіжих фруктах. І найбільше цієї речовини накопичується в шкірці та навколонасінній коробочці.

У природному вигляді пектин можна зустріти в яблуках, сливах, грушах, гарбузі, буряках, баклажанах, хурмі, цитрусових, фруктових та овочевих соках. У доданому вигляді пектин міститься в таких продуктах, як желе, джем, мармелад, кисіль, деяких солодощах (зефір, пастила).

Більше всього його в смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука. Їжте їх щодня, а взимку ще й апельсини.