Протягом дня може бути від 0 до 3 перекусів. · Підходящий час для перекусів – До 17:00, потім тільки вечеря. · Якщо після вечері відчуваєте голод, потрібно не перекушувати, а шукати помилку протягом дня: пізній обід або його перепустка, нестача складних вуглеводів чи жирів, відсутність солодкого смаку тощо.

Виходячи з денної калорійності, розумно робити основні прийоми їжі по 25% загальної харчової цінності, перекушування – по 10%. Якщо ваша денна норма – 1400-1500 ккал, то сніданок, обід та вечеря повинні складати 350-400 ккал, а перекушування – 100-150 ккал кожен.

Слідкуйте, щоб кількість перекушування на день не перевищувала 2-3 разів. Пам'ятайте, що кожен перекус за обсягом і кількістю калорій повинен бути меншим за основний прийом їжі. Здорові перекушування складаються тільки з корисних натуральних продуктів. Перекушувати стоїть не раніше, ніж через 2-3 години між основними прийомами їжі.