Можуть перебувати у шлунку від 1 години до 1,5 годин. Нут, горохова каша, червона та біла квасоля – 1,5 години. Соєві продукти перетравлюються 2 години.

5 годин 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо.

Безумовно, вона є багатим джерелом рослинного білка, проте, за словами дослідників, квасолі міститься багато вуглеводів олігосахаридів, які вкрай важко перетравлюються та засвоюються. Це призводить до підвищеного газоутворення в кишечнику, внаслідок чого виникають здуття та метеоризм.

2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – Гриби, шпик.