Є ще так звані повільні овочі: морква, буряк та інші коренеплоди зазвичай перетравлюються приблизно протягом 50 хвилин.
3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редис, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо.
У свіжому вигляді Морква, як і всі свіжі неперероблені овочі та фрукти належить до категорії із середнім часом засвоєння, які знаходяться та переробляються у шлунку близько 40 хвилин після ковтання їжі (за умови відсутності проблем ШКТ).
Сира морква може стати причиною загострення гастриту чи виразки. шлунка Цей коренеплід чудово очищає кишечник, а завдяки бета-каротину покращує стан шкіри, зір. Однак при загостренні хронічного гастриту, коліту та виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки від сирої моркви краще відмовитись.