Ягоди та фрукти: Ягоди, кавун засвоюються 20 хвилин. Диня, виноград, цитрусові та інші соковиті фрукти – 30 хвилин. Яблука, груші, вишня, черешня, персики, абрикоси та інші фрукти перетравлюються 40 хвилин. Фруктові, фруктово-овочеві салати – 30 – 50 хвилин.

Наприклад, фрукти проходять у кишечник із шлунка вже через 40 – 45 хвилин. У деяких ситуаціях можуть за 35 – 40 хвилин. До другої категорії можна віднести: овочі, зелень, молочна продукція за винятком сиру та твердого сиру, проростки, замочені горіхи та насіння, всі сухофрукти.

Вуглеводи – салати, сирі овочі, фрукти. Засвоюються за 30-40 хвилин. Білки та частина жирів – яйця, молоко, рибні та морепродукти. Залишають шлунок через 1-2 години.

10 продуктів, які легко засвоюються

  • Тост Тост може допомогти зменшити нудоту та печію. …
  • При виборі рису важливо пам'ятати, що не всі його види засвоюються однаково добре. …
  • Солоні крекери.
  • Банани …
  • Яблучне пюре …
  • Яйця …
  • Солодка картопля …
  • Курка