Ягоди та фрукти: Ягоди, кавун засвоюються 20 хвилин. Диня, виноград, цитрусові та інші соковиті фрукти – 30 хвилин. Яблука, груші, вишня, черешня, персики, абрикоси та інші фрукти перетравлюються 40 хвилин. Фруктові, фруктово-овочеві салати – 30 – 50 хвилин.
Наприклад, фрукти проходять у кишечник із шлунка вже через 40 – 45 хвилин. У деяких ситуаціях можуть за 35 – 40 хвилин. До другої категорії можна віднести: овочі, зелень, молочна продукція за винятком сиру та твердого сиру, проростки, замочені горіхи та насіння, всі сухофрукти.
Вуглеводи – салати, сирі овочі, фрукти. Засвоюються за 30-40 хвилин. Білки та частина жирів – яйця, молоко, рибні та морепродукти. Залишають шлунок через 1-2 години.
10 продуктів, які легко засвоюються
- Тост Тост може допомогти зменшити нудоту та печію. …
- При виборі рису важливо пам'ятати, що не всі його види засвоюються однаково добре. …
- Солоні крекери.
- Банани …
- Яблучне пюре …
- Яйця …
- Солодка картопля …
- Курка