жирна риба (форель, лосось, оселедець) – 50-80 хв. яйце варене – 120-150 хв. куряче м'ясо – 90–120 хв.
Отже, які продукти найдовше перетравлюються організмом?
- Смажена їжа Смажені продукти вимагають більше всього часу, щоб організм повністю встиг їх переробити. …
- Гостра їжа …
- Квасоля …
- Цибуля …
- Капуста …
- Цитрусові …
- Шоколад та морозиво
7 жовтня 2022
Червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина) також багате на білок, проте засвоюється всього на 50-60% від загальної маси продукту. Воно вважається важким і перетравлюється від 5 до 7 годин.
Зазвичай їжі потрібно від 6 до 8 годинпройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє у товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і далі розщеплюватись.