3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.

У пасті, приготовленій аль денті, багато складних вуглеводів і клітковини, завдяки чому вона краще засвоюється та стимулює роботу кишечника. І чим довше вариться паста, тим більше вона вбирає у себе води, що викликає тяжкість у шлунку і робить страву складною для перетравлення.

Отже, які продукти найдовше перетравлюються організмом?

  • Смажена їжа Смажені продукти вимагають більше всього часу, щоб організм повністю встиг їх переробити. …
  • Гостра їжа …
  • Квасоля …
  • Цибуля …
  • Капуста …
  • Цитрусові …
  • Шоколад та морозиво

Oct 7, 2022