Час перетравлення продуктів: овочеві та фруктові соки – 15–30 хв. яблуко 40 хв.Dec 8, 2018

Тривалість перебування їжі у шлунку залежить від цього, які продукти були змішані. Наприклад, яблуко засвоюється за 30 хвилин, а пармезан – за 5 годин.

Однак не варто забувати, що в яблуках міститься велика кількість грубої клітковини, яка не тільки допомагає заглушити почуття голоду, але й може спричинити загострення колітів та спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, призведе до запорів.

Наприклад, фрукти проходять у кишечник з шлунка вже за 40–45 хвилин. У деяких ситуаціях можуть за 35–40 хвилин. До другої категорії можна віднести: овочі, зелень, молочна продукція за винятком сиру та твердого сиру, проростки, замочені горіхи та насіння, всі сухофрукти.